9 квітня 2016 р.

Круглий стіл


«МОЛОДЬ ЗА ДІАЛОГ І ТОЛЕРНАТНІСТЬ В ПОДОЛАННІ СОЦІАЛЬНИХ КОНФЛІКТІВ»
6 квітня 2016 року Українсько-турецький культурний центр «Сяйво» спільно з Міжнародною асоціацією студентів політичної науки (далі МАСПН) на базі кафедри соціології ФСП НТУ «КПІ» провели круглий стіл на тему: «Молодь за діалог і толерантність у подоланні соціальних конфліктів».
Хотів подякувати організаторам цього заходу, серед них: голова МАСПН - Телешун Ярослав і кандидат політичних наук Олексій Якубін, заступник директора Українсько-турецького культурного центр у «Сяйво» - Серкан Огузхан і Кутуєв  Павло – доктор соціологічних наук, професор, завідувач кафедри соціології Національного технічного університету України «КПІ».
У заході взяли участь студенти, слухачі, аспіранти різних спеціальностей провідних вищих навчальних заходів України (Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної академії внутрішніх справ (Гордієнко Катерина, Герасимова Анастасія та Рейхард Олександр), Національної академії державного управління при Президентові України, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Львівського національного університету імені Івана Франка), а також представники громадського сектору і органів місцевого самоврядування. На захід завітали, зокрема, студенти зі Львова.

Даний захід має на меті допомогти становленню та самореалізації талановитої молоді у різних  напрямках роботи центру «Сяйво». У формі живого діалогу всі учасники познайомилися один з одним, презентували свою діяльність, роботу своєї організації та навчального закладу, а також обмінялися ідеями щодо заходів, які можна спільно організувати. У них можна буде брати участь відповідно до напрямку роботи та інтересів кожного.

 На цьому зібранні учасники підняли актуальні питання свого спрямування стосовно цієї теми, а саме проблеми діалогу, загрози соціальних конфліктів і ролі молоді у їх врегулюванні. Розкривалася проблема ототожнення понять толерантності та терпимості, що є різними поняттями. Не менш важливою темою для дискусії стала тема релігії. Так, прикладом є іслам, одними з найголовніших цінностей якого є саме толерантність і повага, не дивлячись на усі стереотипи, пов'язані з цією релігією. Одним із учасників було розтлумачено значення саме слова іслам, як «покірність» і надано багато фактів щодо цього питання. Далі велася дискусія щодо свободи слова: між учасниками активно розглядалася її цінність та кордони особистого простору людини. Підсумовуючи тематику даної дискусії, толерантність є невід’ємною частиною у спілкуванні всіх соціальних прошарків.
З вищесказаного толерантність має бути домінуючою у ході спілкуванні. Як висновок вона має формуватися разом з навчанням та виховання у молоді для подолання соціальних конфліктів шляхом діалогу і повагою до інших.
Рейхардт Олександр

Немає коментарів:

Дописати коментар