10 грудня 2015 р.

Всукраїнський тиждень права

Напередодні Дня прав людини, міжнародного свята, що відзначається у світі 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН і приурочене річниці ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році, в Україні стартував Всеукраїнський тиждень права.
Студенти та курсанти Національної академії внутрішніх справ України взяли участь у відкритті Всеукраїнського тижня права. 

Так,  7 грудня 2015 року в Інституті держави і права ім. В.М. Корецького НАН України за участі заступника Міністра юстиції Гії Гецадзе та директора Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України Юрія  Шемшученка відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня права. 
У заході взяли участь та виступили з привітальними промовами відомі правники, науковці, представники міжнародних організацій, серед яких: голова Конституційного Суду України Юрій Баулін, директор Інституту законодавства Верховної Ради України Олександр Копиленко, завідувач відділу теорії держави і права Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України Наталія Оніщенко, ректор ТОВ «Академія адвокатури України» Тетяна Варфоломеєва, ректор Київського університету права НАН України Юрій Бошицький, керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца, а також голова Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України Андрій Бутенко.

Юрій Бошицький у своїй промові акцентував увагу на вихованні молодого суспільства, наголошуючи на важливості «Трьох П»: порядність, принциповість, патріотичність. Він переконаний, -  якщо молодь буде жити саме за такими принципами, то виросте достойне покоління, яке візьме відповідальність не тільки за себе, а й за майбутнє країни. 
Протягом Всеукраїнського тижня права представники Міністерства юстиції та Координаційної ради молодих юристів при Мін’юсті проводитимуть ряд правоосвітніх заходів за участі юристів, науковців, вишів та представників громадських об’єднань.

Нагадаємо, що Всеукраїнський тиждень права започатковано відповідно до Указу Президента від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», і проводиться він щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.
                                                                                                                 
                                                                                             Інформаційний сектор НТС

Немає коментарів:

Дописати коментар