10 грудня 2015 р.

Права людини в Україні: поточна ситуація, виклики та шляхи вирішення.

Усвідомлення права розвиває
усвідомлення обов'язку.
Загальний закон — це свобода,
яка закінчується там, де починається
свобода іншого
В. Гюґо
Під такою назвою 4 грудня на базі Національної академії внутрішніх справ відбувся круглий стіл. Почесними гостями на заході були представники Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенжамін Моро, спеціаліст з прав людини Моніторингової місії ООН в Україні, Уладзімір Щербау, спеціаліст з прав людини Моніторингової місії ООН в Україні, Грідіна Ольга Євгенівна, спеціаліст з прав людини Моніторингової місії ООН в Україні.
 «Права людини в Україні: поточна ситуація, виклики та шляхи вирішення»
Крім того, запрошеними гостями були представники регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Юсупова Катерина Олександрівна, начальник відділу першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі - БВПД), Ільїн Андрій Миколайович, начальник відділу першого київського місцевого центру з надання БВПД, Кушнір Богдан Сергійович, директор другого київського місцевого центру з надання БВПД, Рудих Юрій Андрійович, директор третього київського місцевого центру з надання БВПД, Чорна Жанна Анатоліївна, начальник відділу третього київського місцевого центру з надання БВПД, Шемигон Олег Сергійович, директор Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД.
Наукове товариство студентів юридично-психологічного факультету Національної академії внутрішніх справ представляли Гордієнко Катерина, Бахтіяр Юсіфлі, Позняк Оксана та Матвієнко Ігор.
Захід мав на меті висвітлити основні проблеми захисту прав людини в Україні, перспективи розвитку дієвого механізму запобіганню порушення прав і свобод людини в контексті використання закордонного досвіду. В ході активного обговорення увага акцентувалася на систематичному, грубому порушенні прав українських громадян, що є наслідком ескалації конфлікту на сході України.
Також присутні активно обговорювали питання забезпечення прав людини в ракурсі функціонування юридичних клінік академії в контексті надання безоплатної первинної правової допомоги. З питанням вдосконалення взаємодії юридичних клінік академії та регіональних центрів з надання безоплатної правової допомоги виступали і керівники регіональних центрів з надання БВПД.
Результатами проведеного круглого столу стала домовленість про подальшу співпрацю.
Відділ організації науково-дослідної роботи

Немає коментарів:

Дописати коментар